Stories / Driva eget
Tack 2020!
Du var ett ovanligt
år 🎊

Företagsåret 2020 – reflektioner och insikter

Det är klokt att stanna upp och analysera hur företagandet går. Därför bokade jag in en konferens med mig själv för att titta tillbaka på det gångna året och skapa en plan för 2021.

Nu när året närmar sig sitt slut är det ett perfekt tillfälle för reflektion och planering. Jag tycker om att djupdyka ner och bubbla runt i allt som har hänt under året, för det har ju hänt fler spännande grejer än en pandemi.

Ett perfekt tillfälle för reflektion och planering.

Här är agendan för min konferens:

Utskrift av arbetsmaterialet Ditt kommande år, några pennor och post-it-lappar ligger på ett golv

Årsrapporten och Årsplaneringen av Let me create

Det här är två arbetsböcker som hjälper företagare att se över sin verksamhet. Bakom Let me create hittar vi två av mina vänner, Jennifer Sandström och Michaela ”Kugge” von Kugelgen.

Årsrapporten och Årsplaneringen består av:

Arbetsböckerna finns både som print och ifyllningsbara pdf:er.

De hjälper dig titta på alltifrån långsiktiga mål och drömprojekt till ekonomi, HR och kunder. Genom övningar identifierar du vilka uppdrag som är lönsamma och roliga.

Genom övningar identifierar du vilka uppdrag som är lönsamma och roliga.

Årsrapporten och årsplaneringen bygger på frågor, verktyg och strategier för att göra en genomgång av det gånga året och för att sätta företagsmål för nästa år.

Genom att göra övningarna och uppgifterna kan du få nya insikter om ditt företagande och en hjälp framåt.

Jag hoppas fler egenföretagare hittar materialet, för jag tror verkligen på nyttan och värdet i reflektion, insikter och planering.

Årsplaneringen och Årsrapporten av Let me Create

Ibland är det viktigt att fokusera helhjärtat på mig och spåna på idéer för mitt företagande och mitt varumärke.

Fokusera helhjärtat på mig och spåna på idéer för mitt företagande och mitt varumärke.

Men hur ska jag ens börja sammanfatta det här ovanliga året? Kanske genom att åka tillbaka i tiden till 2019.

För ett år sen sålde jag och min man Lars vårt hus. Planen var att flytta till Los Cristianos, Teneriffa. Där väntade sandstränder, tempererat klimat, bad i havet, ett enklare liv och svenska skolan för grabben.

Några månader senare kom en pandemi. Ridå. Men vad annars hände under 2020?

2020 – min sammanfattning

👖 Jag gjorde målgruppsanalys, utvecklade en röst- och tonmanual samt skrev sökmotoroptimerade texter, contentartiklar och mikrocopy på engelska för det nya jeansvarumärket Saburo.

🎓 Jag blev certifierad UX-writer (igen) när jag gick klart min andra UX-writing-utbildning.

🚀  Tillsammans med ett grymt gäng tog jag fram en ny identitet och lanserade min nya webbplats där vi befinner oss nu. Jag älskar att äga mitt innehåll på en plats som känns som jag.

✂️ Jag gjorde ett varumärkesarbete och en grafisk profil för Stille som tillverkar handsmidda kirurgiska instrument i världsklass.

🔎 Jag skrev sökmotoroptimerade texter till Brobygrafiska och fortsatte vara ledamot i ledningsgrupperna för deras grundutbildning digital designer samt vidareutbildningarna Front-end och UX/UI-designer.

⛰️  Jag och min man Lars har varit iväg på vårt årliga ledningsgruppsmöte.

Lars Axelsson tar en powernap under vandringen

⛑️ Lars och jag har kommit längre i arbetet med en produkt som kan göra världen säkrare för väldigt många människor.

Vi har gjort en nulägesanalys, sålt 200 produkter (bland annat till Japan, Finland, Norge och Sverige) och nu följer en exportstrategi inför försäljning på en internationell marknad. 

🎏 Min tidigare kollega Anders Dahlgren på NY blev min mentor. Jag brukar säga att han är min bättre kreativa hälft. Alla borde ha en Dahlgren i sitt liv.

👩‍💻 Jag har inte permitterat mig utan varit fullbokad hela året. Är så innerligt stolt, glad och tacksam över det!

Pernilla Axelsson är certifierad UX-writer igen och skriver på ett tangentbord

💛 Jag och min bästa barndomsvän Emma Martinsson hittade på allvar tillbaka till varandra efter många år isär.

♻️ Jag har varit med och utvecklat en språkparlör för personer som arbetar inom avfallshantering och återvinning samt vatten och avlopp.

🦄  Jag började rida igen efter ett uppehåll på 25 år. Låt mig konstatera att muskelminnet finns kvar, men tekniken har mycket att önska.

Jag rekommenderar verkligen Ölme islandshästar om du bor i Värmland eller om du är här på besök. Jag kan inte tänka mig att det finns ett ställe med härligare hästar och trevligare stämning.

Pernilla Axelsson rider på islandshästen Fossbui i skogen
Fossbúi är en pigg, cool och arbetsvillig islandshäst. Jag brukar säga att han har lite mer motor än en del andra hästar.

💯 Friday Lab Reformation AB har fortsatt visa sig vara det bästa nätverket i världen. Här har jag fått tips, råd, stöttning och nya vänner.

🏨 Jag och Lars har börjat hyra kontor i ett bed & breakfast med sjöutsikt. Byggnaden är Sveriges första järnvägsstation och den är numera Q-märkt. I vårt rum finns en gammal vit kakelugn som bara väntar på att vi ska elda i den.

Nu är det två veckor kvar till jag går på jul- och nyårsledighet, men i dag stänger jag 2020 mentalt.

Tack 2020! Du var onekligen ett speciellt år, men du var också väldigt bra på många sätt.

Nu ser jag fram emot 2021.

Comments are closed.

Senast i stories: