Stories / Driva eget
Lätta tankar
och lätt
vandring

Ledningsgruppsmöte med vandring i Sälen

September betyder ledningsgrupps-möte. Därför packade vi bilen med vandringskängor, underställ och skaljackor och åkte mot Timmerbyn i Sälen.

Vi är två som är anställda i PL Communication. Jag, Pernilla Axelsson, som fokuserar på text, innehåll och varumärke. Min man Lars – The Swedish Firenerd – som fokuserar på utbildning inom brandsläckning i byggnad.

Varje år brukar vi ha två kickoffer/ledningsgruppsmöten, ett i januari och ett i september. Varför valde vi Sälen för årets höst-kickoff? Jo, vi älskar helt enkelt fjällen och vandring.

Lätt vandring och lätta tankar på Södra Kungsleden

Vi kom fram runt lunchtid på fredagen. Det fanns ingen tid att förlora. Vi bytte genast om till vandringskläder med siktet på Södra Kungsleden. Detta är en lättgången vandringsled på cirka nio kilometer på Högfjället.

Jag har gått den här leden många gånger förut och landskapet är omväxlande och storslaget.

Landskapet är omväxlande och storslaget.

Sponsrad av Revolution Race?

Precis i början av leden mötte vi flera små grupper som var stylade från topp till fotled i Revolution Race-kläder. Vi skrattade och hälsade på det glada gänget.

Jag kände för att berätta om Lars alla Revolution Race-byxor (det kanske bara är två) och min Revolution Race-tröja men kände mig genast svensk och avbröt min egen tanke.

Fjällnatur med skiftande utseende

Leden går till stor del genom fjällnatur med skiftande utseende. Det är såväl flacka platåfjäll som brantare och massivare fjäll. Det går att vandra Kungsleden norrut hela vägen upp till Abisko.

Men det gjorde vi inte.

Leden går till stor del genom fjällnatur med skiftande utseende.

Det är så härligt att leden blir finare och finare ju högre upp du kommer. Just den här dagen var det sol, 17 grader och en något ljummen vind.

Jag kan inte ens fantisera om ett bättre höstväder för vandring så jag njöt varje sekund.

Du behöver inte gå långt med en massa tung utrustning och leva i total misär för att vandra. Det går alldeles utmärkt att göra det på ditt eget sätt.

Vandring är en källa till kreativitet och återhämtning året om, men jag tycker den är bäst på hösten.

Lars Axelsson vandrar i härlig fjällmiljöLars går med bestämda kliv över spångarna på Syndalsturen.

Under vandringen diskuterade vi dessa ämnen:

Efter vandringen samlade vi tankarna och åkte mot favoritstället Gustavs Grill & bar. Där blev det cheeseburgare och champagne. En oslagbar kombination.

Sova i blåbärsriset på Syndalsturen

Lördagen inleddes med sovmorgon, strålande solsken och några plusgrader. Vi gjorde oss i ordning och åkte mot Myrflodammen för att vandra Syndalsturen på tolv kilometer.

Även denna är en lättgången led på delvis fina spångar.

Efter några kilometer nådde vi Kläppenskjulet och vilade benen några minuter innan klättringen uppåt mot Lägerdalsfjället.

Vi diskuterade om det heter spångar eller spänger. För det stod nämligen spänger på en skylt. SAOL visade sig från sin bästa sida och sa att allt är möjligt.

Lägerdalsfjället välkomnade oss med ofattbart vackra vyer i alla väderstreck. Vyerna i sig var en belöning för alla höjdmeter som vi lagt bakom oss. Men vi tog även en paus.

Lägerdalsfjället välkomnade oss med ofattbart vackra vyer i alla väderstreck.

Jag langade fram varsin ingefärsshot. Lars svepte sin och grimaserade åt den innan han somnade i blåbärsriset. Det är sant; jag hörde honom snarka.

Själv studerade jag lövens skådespel, funderade över hösten samt käkade några blåbär och lingon.

Lars Axelsson tar en powernap under vandringenPowernap i storslagen fjällmiljö.

Jag slogs av hur bra jag mår av att vandra. Det är tyst. Det är ingen prestation. Ibland porlar en kristallklar fjällbäck nästan kittlande nära under fötterna.

En hund skäller i fjärran. Några fåglar berättar historier. Tankarna tillåts vara lätta och fria.

Ibland porlar en kristallklar fjällbäck nästan kittlande nära under fötterna.

Pernilla Axelsson vilar i blåbärsrisetHej hej från ryggläget i blåbärsriset.

Ibland faller blicken ner på leden. När blicken lyfts möter den höstens skådespel med olika färginjektioner. Det är vilsamt att se de explosionsartade gula tonerna möta det klaraste rött och det mjukaste gröna.

Jag befinner mig i en palett av färger.

Jag befinner mig i en palett av färger.

De sista kilometrarna går genom skog, över myrmark och bredvid en liten å. Jag blev väldigt förtjust i den här turen och berättade för Lars att dagens status definitivt var en tia på en tiogradig skala.

Under den härliga vandringen funderade jag över mitt fokus för hösten 2020 och kom fram till detta:

Tre fokusområden för hösten 2020

  1. Mina nuvarande kunder och uppdrag kommer fortsatt vara på första plats.
  2. Jag kommer skriva stories som den här till webbplatsen; det är både kul och vettigt att äga sitt content.
  3. Dessutom kommer jag jobba med en produkt som Lars tagit fram. Den är väldigt spännande och det finns stora möjligheter att den kan skala såväl i Sverige som internationellt.
Lars Axelsson vandrar i SälenFjällen i september är svårslagen.

En insikt efter vandringen är att jag länge haft en längtan efter att gå på djupet, problematisera, se något ur olika synvinklar och dra egna slutsatser.

Jag upplever att mycket innehåll nu för tiden är fjäderlätt och lättsmält. Det är fem tips om det, sju anledningar till varför du ska göra si eller så eller tre råd för just det.

Alltid dessa ojämna siffror som sägs skapa klick och engagemang.

Jag vill göra något annat. Min egen grej.

Gå på djupet, problematisera, se något ur olika synvinklar och dra egna slutsatser.

Hur ska jag utveckla mig själv under hösten?

Jag älskar tanken på ett livslångt lärande. Som utbildad lärare känner jag charmen i att aldrig vara fullärd.

En positiv aspekt av covid-19 är att fler konferenser och event har blivit digitala, vilket gör att det är lättare för fler att vara med.

Jag kommer delta på Copywriting Conference i oktober som är en virtuell festival för copywriting. Det kommer bli en blandning av live-föreläsningar, interaktiva sessioner och nätverk som ska inspirera.

Jag ser verkligen fram emot den här konferensen.

Jag kommer också delta på UX Writer Conference under oktober. Den här virtuella konferensen är skräddarsydd kring UX-writing.

Våfflor vid solväggen på Olarsgården

Efter Syndalsturen åkte vi till Olarsgården. Där beställde vi in våfflor med hjortronsylt och mycket grädde som vi käkade i solskenet ute på altanen. Livet i september. Jag älskar det; allt är så otvunget.

Livet i september. Jag älskar det; allt är så otvunget.

Efter våfflorna tog vi fram papper och penna för att skriva ner idéer och göra olika visionsövningar. Jag slås alltid av hur bra jag tänker och lär mig när jag skriver något med en penna.

Premiär för elmountainbike

Vi avrundade helgen med att hyra varsin elmountainbike. Jag har känt ett visst motstånd till själva elgrejen tidigare. Men att cykla elmountainbike visade sig vara otroligt kul.

Pernilla Axelsson cyklar elmoutainbike i SälenDet går utför.

Vi tog Gustav Express upp till toppen och cyklade nerför berget.

Orden räcker knappt till för att beskriva fjällcyklingen över högfjäll som blandar passager längs böljande flowtrails med spångar och trallar över myrar.

Den milsvida naturen kommer nära och blir snabbt lättillgänglig. Tjusningen är inte att det behöver gå fort; det handlar om upplevelsen.

Tjusningen är inte att det behöver gå fort; det handlar om upplevelsen.

Pernilla Axelsson står med sin elmoutainbike uppe på fjället

Det är bra att stanna upp ibland. Reflektera. Tänka till. Se bakåt men också planera framåt. Att göra det i storslagen miljö bidrar till en ännu bättre upplevelse, om du frågar mig.

Pernilla Axelsson vandrar i SälenfjällenLedningsgruppsmötets/kick-offens känsla fångad i en bild.

Comments are closed.

Senast i stories: