Stories / Lilla födelsedagen
Utbildning och viktig kompetens-
utveckling

Lilla födelsedagen och kompetensutveckling

Hur kan det vara fredag och lilla födelsedagen igen? Dessutom den sista fredagen i mars. Dagarna går så fort. Men jag är glad att det är vår och att sommaren närmar sig. 

I mars har Teams-möte efter Teams-möte avlöst varandra. För det har varit föreläsningar, utbildningar, avstämningar, arbetsmöten och nykundsmöten.

Jag har också fått förtroendet att lämna min största offert hittills och fick svaret: “yes, vi kör”. Men hurra!

Utbildning i UX-writing och sökmotoroptimering på Brobygrafiska

Dessutom har jag haft förmånen att utbilda härliga studenter i UX-writing och sökmotoroptimering på min favoritskola Brobygrafiska.

Utbilda härliga studenter i UX-writing och sökmotoroptimering på min favoritskola Brobygrafiska.

Det har varit så kul att använda kunskaperna från arbetslivet tillsammans med allt som jag lärde mig från lärarutbildningen. Att undervisa är verkligen ett bra sätt att själv lära sig mer om ett ämne och hitta kärnan.

Det är en dröm att jobba med utbildning och hjälpa studenter med vilka kunskaper och förmågor som de behöver ha med sig ut i arbetslivet.

Och helt ärligt längtar jag efter att undervisa i ett vanligt klassrum igen. Då minskar risken för att jag spegelvänder presentationen i Teams två dagar i rad. Kanske.

Pernilla Axelsson skriver sju tankar om januari

Bra arbetsgivare, kompetensutveckling och livslångt lärande

Dessutom har jag funderat mycket över vad som gör en bra arbetsgivare.

Om du hade frågat mig för tio till femton år sen hade jag sagt bra lön, mycket uppmärksamhet (sitta i juryn i Resumés Månadens kampanj) och att jobba med de mest kända varumärkena.

Nu för tiden tänker jag mer på pension, minskad arbetstid och kompetensutveckling. Är det en ålderskris? Jag vet inte.

Pension, minskad arbetstid och kompetensutveckling.

Onboarding har blivit allt mer populärt de senaste åren. Och visst är det viktigt att känna sig välkommen på ett nytt jobb och förstå hur allt fungerar.

Men jag vill verkligen slå ett slag för kompetensutveckling och det livslånga lärandet.

För reklam- och kommunikationsbranschen utvecklas i en rasande fart. Hur ska vi som jobbar kunna hänga med om vi inte ständigt kompetensutvecklar oss?

Jag tror att löpande kompetensutveckling är en avgörande framgångsfaktor med dagens snabba förändringstakt.

Föreställ dig att du inte kompetensutvecklar dig alls på tio eller 20 år. Vad händer då?

Dessutom borde det vara viktigt att vidareutbilda sina medarbetare ur ett arbetsgivarperspektiv för att behålla konkurrenskraft.

Det är enkelt för mig som egenföretagare att kompetensutveckla mig, både efter intresse och efterfrågan.

Det är enkelt för mig som egenföretagare att kompetensutveckla mig.

Men jag undrar hur det ser ut på reklam- och kommunikationsbyråerna? Är det vanligt att ledningen satsar tid, fokus och pengar på kompetensutveckling? Jag tror inte det.

Boken Atomic Habits av James Clear och ett gäng andra böcker ligger på en byrå bredvid en kaktus i en gul kruka

Kompetensutveckling inom sökmotoroptimering och e-handel

I år kompetensutvecklar jag mig inom sökmotoroptimering och e-handel. Planen var också att bli diplomerad beteendedesigner. Men jag var sjuk när kursen gick. Så jag hoppas kursen ges under hösten igen.

Men kompetensutveckling är mycket mer än utbildningar och kurser. För det kan också vara nätverkande och att knyta andra kontakter för att bredda sitt kontaktnät.

Kompetensutveckling är mycket mer än utbildningar och kurser.

Det finns många värdefulla branschnätverk att gå med i, webinars att delta i och workshops att anmäla sig till. Och genom att skaffa en mentor kan du få mycket värdefull vägledning.

Du kan också göra som jag och skapa en egen bokcirkel som gör dig bättre på ditt jobb. Men nog om kompetensutveckling. Hur firar jag lilla födelsedagen i dag?

För det första blir det en lång lunchpromenad i skogen. För det andra ska jag montera ett konsolbord, eller “fröbordet” som min son kallar det. Just det här bordet ska nämligen användas för tomater, gurka och basilika.

“Fröbordet” som min son kallar det.

Det här blir en bra dag. Trevlig lilla födelsedag och helg!

Comments are closed.

Senast i stories: