Jag heter Pernilla Axelsson och jag är copywriter och certifierad UX-writer. Mitt mål är att ha kul och göra bra saker tillsammans med människor som jag tycker om.

Senaste
UX-writing

Certifierad och utbildad UX-writer x 2

UX-writer är fortfarande en ganska ny yrkestitel, både i Sverige och i världen. Nu är jag certifierad och utbildad UX-writer x 2. Hurra!

SEO-copy

SEO för writers – föreläsning av Please Copy me

Den bästa SEO-investeringen är ofta mycket text av hög kvalitet. Därför är writers nyckelpersoner för att lyckas med SEO.

UX-writing

Vad är UX-writing och vad gör en UX-writer?

För några år sen började jag läsa artiklar på engelska om UX-writing, UX-writer och mikrocopy. Det var något nytt och spännande som jag genast ville lära mig mer om. Men vad gör egentligen en UX-writer och vad är UX-writing? Vilka UX-writing-utbildningar finns?

SEO-copy

Så här gör du länkarna attraktiva

Länkar är viktigt för en webbplats. Men det ska vara länkar av hög kvalitet med hög relevans. Det är faktiskt viktigt både ur ett SEO-perspektiv och ett UX-perspektiv.

Boktips

Bokrecension – Atomic habits av James Clear

Atomic Habits handlar om vanor. Boken är konkret och praktisk med många handfasta tips som kan hjälpa dig sätta nya vanor.

Lilla födelsedagen

Lilla födelsedagen och Halloween

Äntligen är det fredag och Lilla Födelsedagen igen. Dagarna och veckorna går fort. Tiden susar förbi.

UX-writing

Figma för writers – föreläsning av Please copy me

Figma är ett UX-designprogram där UX-writers och UX-designers kan jobba ihop, samtidigt i samma dokument. Figma för ihop och förenar content och design.

Copywriting

Intervjutips för copywriters och UX-writers

Jag brukar börja med det självklara: Att ta reda på så mycket jag kan om personen jag ska prata med. Jag googlar hen och pratar med människor i samma bransch eller andra i personens närhet.

Lilla födelsedagen

Hej och välkommen till Lilla födelsedagen!

Håll i dig; nu blir det personligt. På fredagar lever jag efter konceptet ”Lilla födelsedagen” som innebär att jag tänker stora otroliga tankar om mig själv.

Pernilla Axelsson står utomhus och ler för det är Lilla Födelsedagen
Small talk

Emma Andreasson älskar kaktusar och färgen gul

Emma Andreasson är grafisk formgivare och illustratör. Hon är också en av mina bästa barndomsvänner. Vi har smygrökt Gul Blend bakom en kiosk i Munkfors, blivit bestulna på en kamera i Bulgarien och dansat på disco på Mallorca. I dag är idrottshallar hennes happy place och hon älskar kaktusar och färgen gul.